Formulär » Skapa ett formulär

Skapa ett formulär

Senast uppdaterad: 2019-03-20 10:54:08

För att skapa ett formulär klickar man på knappen "Lägg till innehåll", sedan på Standard i menyn till vänster i dialogen, välj sedan Form.

Ett objekt läggs då ut på sidan där man sedan kan lägga in olika typer av fält. Exempel på fält kan vara Text (en rad), Text (flera rader), Checkboxar, Radioknappar, E-postfält mm.

När man lägger till ett fält visas en dialog med några inställningsmöjligheter för det valet. Varje fält måste ha ett Namn *. Namn visas inte utåt för besökaren.

Titel är den text som kommer att stå i samband med fältet. Man kan även lägga till en beskrivning om man vill ha en mer beskrivande text för fältet.

Värde behövs sällan fyllas i utan är det som besökaren sedan väljer att fylla i.

Platshållare finns på vissa fält, det är en text som kommer att stå i själva fältet för att beskriva vad fältet avser. Detta kan användas istället för Titel, alternativt kan man använda båda.

Matcha mönster (regex) är ett avancerat alternativ och där bör inget fyllas i om man inte har en bredare kunskap om vad Regex är för något. Det används för att validera ett fält enligt angivna kriterier.

Man kan även välja om fältet är ett Krav, vilket innebär att fältet måste fyllas i för att formuläret ska kunna skickas.

När man lagt ut de fält man vill använda så avslutar man med att lägga till en Skicka-knapp.

När formuläret är färdigt behöver man ställa in vart formuläret ska gå och vad som händer efter man har fyllt i formuläret, läs mer här.